Zoetermeer Blues Festival 1 -2 -3 juni 2017


ZOETERMEER – Beleef 25 jaar ‘revival’ van blues, rock en meer op deze jubileum-editie van hét muziekspektakel Zoetermeer Blues. Dit driedaagse veelzijdige muziekevenement biedt een behoorlijke dosis live entertainment op meerdere podia en horecagelegenheden in het centrum van de stad.

Volgens kenners één van de grootste muziekevenementen van de regio. Landelijk mag Zoetermeer Blues zich rekenen tot de top tien grootste blues-festivals met meer dan 10.000 bezoekers.

Dit jaar staan ruim 25 bands op het programma, waarvan enkele formaties al bestaan vanaf het eerste uur. Zij zullen optreden op diverse locaties in en om het centrum van Zoetermeer en bij muziekcentrum JJ Music House aan de Van der Hagenstraat.

Op donderdag 1 juni is de ‘kick-off’ tussen 20.00 en 01.00 uur bij JJ Music House met de formatie The Weepers, vrijdag 2 juni speelt het evenement zich met name in de avond af binnen de horecagelegenheden in de Dorpsstraat en het Stadshart.

Op zaterdag 3 juni vindt er van 13.00 tot 23.30 uur groots live entertainment plaats op meerdere podia (verdeeld over het centrum rond de ‘Grote Dobbe’). Daarnaast zijn er later op de avond nog after-party’s op diverse locaties met live muziek.

Topbands

Voor dit spektakel zijn inmiddels al diverse topbands uit de regio, het hele land en zelfs internationaal geboekt. Toppers die verder in deze ‘Blues Wegwijzer’ zijn omschreven als Big Jake, Little Victor, Lefthand Freddy, Robbert Fossen, Sugar Queen, Monti Amundson, Steven Troch, Little Roger, Denise Marie & the Blues Swampers en The Weepers zullen de revue passeren. Daarnaast is er zeker ook ruimte gemaakt voor (jong) aanstormend lokaal talent.

Naast muziek zijn de podia op de zaterdag aangevuld met horeca en gezellige food-kramen. Ook zijn er diverse terrassen. Ook Geusz!, hét Zoetermeerse bier, is te vinden op de podium- pleinen. Daarnaast kunnen de liefhebbers bij het Nicolaasplein terecht voor de aanschaf van blues-CD’s.